Monday, July 17, 2006

EMOSI

bercerita tentang emosi....

perasaan yang beremosi...

perlakuan yang beremosi....

situasi yang beremosi...

keseluruhanya....pagi ini sangat membingungkan...


jiwa kosong...

canggung....

akhirnya sendiri aku termenung.....

sebenarnya....

hidup tak semudah perancangan....

tindakan tak seindah realiti keadaan...

kenapa semuanya makin konkrit...

aku sendiri dah makin kronik...

berdepan hidup yang makin hipokrit dan plastik...



emosi dan KeTuhanan....

Cinta dan kealpaan....

redha dengan ketentuan....

pasrah pada jiwa dan perasaan...


Thursday, April 27, 2006

Tentang Dia


Ada yang hilang
ketika kau hilang....
hatiku....
jiwaku.....

Ada yang pergi
ketika kau pergi.....
senyumku...
tawaku...

Hidupku ikut hilang bersamamu....
cintaku ikut pergi bersamamu....
sementara aku masih disini....
mencuba tegak berdiri tanpamu.......


puisi nih dipetik dari filem tentang dia.....tetiba jer sajak nih mengingatkan aku pada permata hati yang hilang 16tahun yang lalu.......
AL-FATIHAH.....

Saturday, April 22, 2006

KECUNDANG LAGIK!!

perkhhhh malang shiallll.....akhirnya aku terjatuh lagik!!....jatuh dan terjatuh lagik...!!!

tapi kali nih aku membiasakan diri dengan keadaan......nak sedey2 sangat pun hmm...no heart feeling arr....

bukanyer tak sedih....sedih tuh ada gak ar...tapi nak buat cam mane....plu life macam nih ar....

tapi yang tak syioknyer... asal kalau clash jer semuanyer sebab salah guek.....

guek nih kuat jelous la....

guek nih tak pandai jaga ati la....

guek nih flirting aroundn la......n wat so eva!!!

tak kisah la korunk nak cakap pe pun.....janji hanya aku yang tahu sape diri aku n ma best frenz adi.....

kadang2 aku just terpk kenapa aku selalu failed kalau bercintan-cintan nih......

memang aku tak sesuai bercinta ker?

atau blum dapat org yang sesuai ker?

ntah ar labu!!!! just follow da flow la!!!!

dah malas nak pk pasal cintan2 nih...kalau ada...ada ar.....

life sesorang ngan kawan2 nih kadang2 lagik sonok....hehehhehehe.....

k la kawan2....nak sambung keje......tata buhbye.....

Wednesday, April 19, 2006

PIC NGAN BRO ADAM!!!!!





pic nih diambik kat malibu..ngan abg adam....eh adi pun ada nyelit ekh!! heeheh nanti kiter ambik gamba banyak2 lagi bro n kiter buat blog nih macam album gambar huhuhuuu.....

Monday, April 17, 2006

apakah itu cinta............


Mereka yang tidak menyukainya menyebutnya tanggung jawab,
Mereka yang bermain dengannya, menyebutnya sebuah permainan,
Mereka yang tidak memilikinya, menyebutnya sebuah impian,
Mereka yang mencintai, menyebutnya takdir.

Kadang Tuhan yang mengetahui yang terbaik, akan memberi kesusahan untuk menguji kita. Kadang Ia pun melukai hati, supaya hikmat-Nya boleh tertanam dalam.

Jika kita kehilangan cinta, maka pasti ada alasan di baliknya. Alasan yang kadang sulit untuk dimengerti, namun kita tetap harus percaya bahwa ketika Ia mengambil sesuatu, Ia telah siap memberi yang lebih baik.

Mengapa menunggu?
Kerana walaupun kita ingin mengambil keputusan, kita tidak ingin tergesa-gesa.
Kerana walaupun kita ingin cepat-cepat, kita tidak ingin sebarangan.
Kerana walaupun kita ingin segera menemukan orang yang kita cintai, kita tidak ingin kehilangan jati diri kita dalam proses pencarian itu.

Jika ingin berlari, belajarlah berjalan duhulu,
Jika ingin berenang, belajarlah mengapung dahulu,
Jika ingin dicintai, belajarlah mencintai dahulu.

Pada akhirnya, lebih baik menunggu orang yang kita inginkan, menimbang dan memilih apa yang ada.
Tetap lebih baik menunggu orang yang kita cintai, menimbang dan memuaskan diri dengan apa yang ada.
Tetap lebih baik menunggu orang yang tepat, Kerana hidup ini terlampau singkat untuk dilewatkan bersama pilihan yang salah, karena menunggu mempunyai tujuan yang mulia dan misteri.

Perlu kau ketahui bahwa Bunga tidak mekar dalam waktu semalam,
Kota Roma tidak dibangun dalam sehari,
Kehidupan bermula dalam rahim selama sembilan bulan,
Cinta yang agung terus bertumbuh selama kehidupan.

Kebanyakan hal yang indah dalam hidup memerlukan waktu yang lama, Dan penantian kita tidaklah sia-sia.

Walaupun menunggu mencabar banyak hal - iman, keberanian, dan pengharapan - penantian menjanjikan satu hal yang tidak dapat seorangpun bayangkan.

Pada akhirnya. Tuhan dalam segala hikmat-Nya, meminta kita menunggu, kerana alasan yang penting.


Tetiba plak bleh terjiwang karen aku nih disebabkan kebosan tahap max kat sinih....aku ngantok nasib baik la aku g cari2 benda yang aku bleh bace... skali aku jumper bendaklah nih....cam best jer kata2 kat dalam nih cuber korang pahamkan....ada ar beberapa bahasanya aku dah tukarkan untuk memudahkan pemahaman...wakaka budget terror lak aku nih menukar hasil penulisan org lain.....huhuhu pepepun bahasanya memang best....hehe aku tujukan untuk sorang kawan aku yang skang nih macam ngah mental skit ngan masalah cinta....b cool man....i'll alwaze bside ya!!! come n join me rawk da world!!!! huhuhu....

Sunday, April 16, 2006

BELAHAN JIWA





citer nih aku baru g nonton minggu lepas.....ntah macam nyesal pun ada sebab aku rasa dia tak sehebat citer2 indon yang lain!!! hmmm..jalan citer ala2 citer trauma...tapi aku rasa trauma lagik hebat kot!!! start jer citer aku rasa macam bosan giler sebab aku tak paham....biler dah nak ending tuh baru aku paham apa yang aku tgk sebelum tuh sengal n lampi tak aku!!!! huhuhu yer ar mulanya nak tgk citer gubra tapi kawan aku tuh la tak suker plak citer arahan yasmin... follow jer ar...pendapat aku pada citer nih....

-bosan-
-lakonan dian pun biasa je-
-susah ngerti dong-
-21/2 dari 5 btng-

moral - tgklah citer lain!! hahahaha








Ma FaV n da most meaningfull song....


"Leaving On A Jet Plane"

I'm ... I'm ...

All my bags are packed, I'm ready to go
I'm standin' here outside your door
I hate to wake you up to say goodbye

But the dawn is breakin', it's early morn
The taxi's waitin', he's blowin' his horn
Already I'm so lonesome I could die

So kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go

'Cause I'm leaving on a jet plane
I don't know when I'll be back again
Oh, babe, I hate to go

I'm ...

There's so many times I've let you down
So many times I've played around
I'll tell you now, they don't mean a thing

Every place I go, I think of you
Every song I sing, I sing for you
When I come back I'll wear your wedding ring

So kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go

'Cause I'm leaving on a jet plane
I don't know when I'll be back again
Oh, babe, I hate to go

Now the time has come to leave you
One more time, oh, let me kiss you
And close your eyes and I'll be on my way

Dream about the days to come
When I won't have to leave alone
About the times that I won't have to say ...

Oh, kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go

'Cause I'm leaving on a jet plane
I don't know when I'll be back again
Oh, babe, I hate to go

And I'm leaving on a jet plane
I don't know when I'll be back again
Oh, babe, I hate to go

But I'm leaving on a jet plane
(Ah ah ah ah)
Leaving on a jet plane
(Ah ah ah ah)
Leaving on a jet plane
(Ah ah ah ah)
Leaving on a jet plane
(Ah ah ah ah)
Leaving on a jet plane
(Ah ah ah ah)
Leaving on a jet plane
(Ah ah ah ah)
Leaving on a jet plane
(Ah ah ah ah)
Leaving on a jet plane
(Ah ah ah ah)
(Leaving) On a jet plane

Saturday, April 15, 2006

SiNopSiS

Macam best jer aku nengok semua org ada blog..tetiba jer aku rasa macam nak bikin blog aku sendiri plak walaupun x banyak benda yang aku bleh citer kat blog nih!!!
tapi tak per ar kurang2 aku bleh syiok sendiri citer pasal aku ker kat sinih!!!!
pepe pun kawan2 aku harap dapat sokongan dari korunk...datang jenguk blog aku nih walaupun tak der banyak benda sangat yang bleh bacer..wakakakaka....baru blaja menulis siot mane la tahu ntah2 aku nih ada bakat yang terpendam dalam bidang penulisan...bleh ar aku tukar bidang kerjaya plak lepas nih.....
apa2 pun nantikan penulisan aku yang seterusnya ok sebab time nih aku tak bleh syiok sangat menulis nanti bodoh2 jer aku kantoi n sia2 jer aku kena terminate.....huhuhhuu!!!! pepe pun korunk check it out ya!!! sambung jawab call!!!!! ciao!!